Vad är SEO, eller sökmotoroptimering som man säger på svenska?

Det är faktiskt enklare än du tror!

SEO (Search Engine Optimisation) eller Sökmotoroptimering som man säger på svenska, är namnet på aktiviteter som görs för att förbättra rankingen hos sökmotorer som till exempel Google. I Googles sökresultat visas länkar till sidor som sökmotorn anser vara relevanta och auktoritativa. Auktoriteten mäts främst genom att analysera antalet och kvaliteten på länkar från andra webbplatser till din webbplats. I enkla termer, dina webbsidor har potential att ranka i Googles sökresultat så länge som andra webbsidor länkar till dem.

Gör din webbplats synlig i Google!

Bra innehåll uppmuntrar folk att länka till dina sidor och syns de sedan i Googles sökresultat så är dina sidor intressanta och auktoritativa. Detta leder till framgång i sökresultaten eftersom Google vill visa intressanta och auktoritativa sidor i sina sökresultat. Så enkelt är det.

Hur rankar Google webbsidor?

Google främjar sidor med auktoritet och visar dessa högt upp i sökresultaten, så ditt jobb är att skapa sidor som får hög auktoritet. Detta uppnår du genom att skriva innehåll som dina besökare tycker är användbart och när det är användbart delas detta oftare vidare i bloggar, Twitter-flöden m.m. och med tiden fångar Google upp dessa signaler och rankar dina sidor bättre. Detta är en god cirkel som skapar stark och hållbar ranking hos Google och andra sökmotorer.

En enkel guide i tre steg för att nå bättre sökresultat

  1. Skriv fantastiskt och användbart innehåll som använder ord och fraser som används av människor som söker efter dina produkter och tjänster.
  2. Gör det enkelt för människor att dela och länka till ditt innehåll.
  3. Fortsätt göra det!

Sökmotoroptimering eller SEO är den enkla aktiviteten för att säkerställa att en webbplats kan hittas i sökmotorer för ord och fraser som är relevanta för vad webbplatsen erbjuder. I många avseenden är det helt enkelt en kvalitetskontroll för webbplatser. Med detta sagt, om det finns någon bransch som är svår att förstås av utomstående så är det SEO.

Ställ några frågor om SEO till SEO-företag och de kommer att försöka och övertyga dig med vetenskap och försöka förvirra dig att tro att det är en svår konst. Fråga företag vad SEO är och två timmar senare kommer du inte att vara något klokare. Så fungerar inte vi på SEO HQ. Vi älskar att se när våra kunder förstår vad SEO egentligen är. Vi föredrar att våra kunder att inte bara vet vad vi gör för dem, utan också varför!

Hur får jag länkar?

Länkar är viktiga, men blanda inte ihop kvalitet med kvantitet och tänk inte på länkar isolerade från ditt innehåll. Det är viktigt att förstå att bra innehåll kraftigt ökar dina chanser att säkra naturliga länkar från kvalitativa och relevanta sidor. Sådana länkar kommer att ge dig absolut mest.

Enkelt sagt, om du har något värt att länka till så kan du säkra länkar värda att ha. Stora webbplatser länkar inte till innehåll med dålig kvalitet, varför skulle de göra det?

Sammanfattningsvis

Gör din hemläxa och förstå vilken typ av innehåll dina potentiella kunder letar efter. Skapa en bra sajt, skapa bra innehåll som människor behöver och gör det lätt för dem att dela innehållet. Gör detta och du ska se att trafiken till din webbplats ökar.

Stäng meny